Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jul igen, och igen, och igen....


Julstämningen anfaller VI


Flingorna tycks hänga kvar där
precis som flarn i gatlyktans sken
det är kanske just här ikväll
som Newton drar sin sista suck

jag ser ut genom det kylslagna fönstret
utsidan andas sömn och ett stillatigande
trots det irriterande faktum att min bil
står på verkstaden för tredje dagen

men julen slipar sina slöa knivar
med skärpta intryck från lagom i fjol
den smyger lömskare än nånsin
en snara över takbjälkar och nyköpta förväntningar

så deppig kan jag vara som värst
men slår dig ändå som regel en signal
vill dricka glögg och bryta ett dagligt
ja, bröd eller pepparkaka

                                     @




Fri vers (Fri form) av Elina Vacker
Läst 375 gånger och applåderad av 6 personer
Utvald text
Publicerad 2016-12-22 11:20



Bookmark and Share


  erkki
O associationer
som kittlar fantasin!
Är ordkombinationer:
vår längtans vitamin?

Oh vackra natt!

Flarn! Fall nu neder!
Vi hälsar glatt din frihet!
Vår längtans natt!
Din frysning allt oss gav.
2017-01-10

    ej medlem längre
Både humoristiskt och lite melankoliskt! Livets upprepningar...
Det finns många formuleringar som tilltalar mig i texten:
"Flingorna tycks hänga kvar där
precis som flarn i gatlyktans sken "
och
"med skärpta intryck från lagom i fjol"
Sista versen är vacker.

2016-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Elina Vacker
Elina Vacker