Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

scener ur en barndom

 

veckor, eller månader efter att pappa åkte in

låg vi i soffan i besöksrummet, han berättade

sagan om en prinsessa och hennes väderkvarnsprins

när prinsessan blev gravid med sitt tredje barn

tappade prinsen fattningen helt

armarna vevade på honom

såsom vingarna snurrar runt på en väderkvarn

pappa höll om mig och han sa

prinsen var jag och det lilla barnet var du

han grät men jag svarade inte

jag var bara sju




Fri vers (Fri form) av Katinka Maria
Läst 510 gånger och applåderad av 28 personer
Utvald text
Publicerad 2016-12-29 12:00



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
En mycket berörande och stark dikt!

Den bokmärker jag absolut - ingen tvekanom saken! <3
2023-09-14

  Ronny Berk
poesi som skapar bilder, ja !
2018-01-02

    ej medlem längre
ja, det här är väldigt fint, lyriskt skönt, men också med en förgången verklighet alldeles närvarande i det skrivna.. slutraden mycket väl vald. tack.
2017-01-08

  Ezmeralda VIP
En helt underbar text.

2016-12-29

  Ola Rydberg
Fint
2016-12-29

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som berör!
2016-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Katinka Maria
Katinka Maria