Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lekar

 

 

inlåsta i ett rum

med gallerfönster och enkla möbler

stängde vi in oss på toaletten

släckte lampan

sträckte försiktigt ut armarna

och försökte hitta varandra i mörkret

 

 

en av lekarna vi brukade leka 

 

 

på vägen hem låtsades vi ibland 

att vi blev förföljda

kastade blickar i backspegeln

lastbilsstrålkastare rörde sig bakom oss

svävade, fram och tillbaka

små ljuspunkter i det svarta

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Katinka Maria
Läst 358 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-12-28 21:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Barnet inom oss känner igen lekarna Du lekte, flera små stycken gillar jag speciellt: "kastade blickar i backspegeln" och "svävade, fram och tillbaka, små ljuspunkter i det svarta".

Och också denna: "sträckte försiktigt ut armarna" - jag ser och upplever händelsen tydligt.

BRA formuleringar!
2017-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Katinka Maria
Katinka Maria