Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spektakulärt förvandlingsnummer

Jag läser här på poeter.se en underbart fin dikt som heter En liten ängel . Denna dikt leder mig i minnet tillbaka till mitten på 1950-talet och ser en liten gosse som är så där fin och pussgo som i nämnda dikt. Sedan går tanken till hur han blivit sedan. Hur kan en sådan liten ängel förvandlas till en liten djävul. Han börjar nu närma sig pensionsåldern men har ingen kontakt med sin gamla självuppoffrande mor, inte ens till jul.

Vad är det som gör att en liten ängel kan förvandlas till en djävul?

Det värsta som kan hända en förälder måste väl vara att inte bli älskad och respekterad av sina barn.

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valter Örn VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-02 14:03



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Det finns ingenting att förlåta i ett sådant här beteende kan jag tryggt hävda eftersom jag vet bakgrunden.
2017-01-02

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Bra fundering.Förekommer inom många
familjer.Orsaken kan vara ett förfluget ord.
Tycker att vi ska höja toleransnivån och
förlåta.Delar din bedrövelse över förekomsten.
TBG.
2017-01-02

  Öknens Ros VIP
Det måste kännas oerhört smärtsamt och ledsamt för mamman. Man undrar ju hur det kan gå så fel med vissa barn.
2017-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP