Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyår



Ser solnedgången färga
strålklar himmel blå
med barockrosa guldmoln
några lekfullt få,
innan mörkret;
det är kallt.

Kala står träden
med uppsträckta händer
nakna, rånade på allt.

Nyåret har vi firat
och godtyckligt satt
som förhoppningsfullt staket
mellan då och sedan,
medan nyss har brunnit ut
som en nyfallen raket.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-01-06 18:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
På andra sidan årsgränsen ser man ändock lite ljusare på framtiden...
Fint skaldat med rim!
2017-01-07

  ResenärGenomLivet VIP
Fint målade bilder och tankar...
2017-01-06

  RitaBrunner
Du har klätt nyårsdikten i sällsynta och vackra kläder! Eloge för fina metaforer!
2017-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP