Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du okända unga kvinna!

Du okända unga kvinna

Du satt där på tunnelbanans säte med en stor ryggsäck brevid dig.

Och några välfyllda plastkassar på sätet framför dig.
Som om du knölat ner ditt liv där i.

Du log vemodigt mot din stora vita pudel som satt framför dig mellan dina fötter.

Den tittade uppmärksamt på dig. Han lade sin nos mot din hand
och jag tittade på dig.

Du rättade till dina hörlurar och såg framåt med en nästan tom blick.
Så plötsligt glimmade de till i ditt öga och en tår letade sig fram.
Tårarna fylldes stilla på för att åter leta sig fram över din kind.

Och där satt jag och önskade att jag kunde göra något för dig.
Ville så gärna lägga en hand på din och säga något.

Fråga vad din sorg berodde på.
Erbjuda dig en näsduk eller ett lyssnande öra.

Men så kände jag att de kan jag ju inte göra.
Jag har ju inte ens en näsduk att erbjuda.

Men ett öra har jag och en axel att gråta mot.
Men jag ville ju inte tränga mig på.


Ångrar så att jag inte gjorde det.

Du okända unga kvinna hur är de fatt?




Fri vers av Bearded Bear
Läst 438 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-01-12 19:57



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Orden griper tag!
2017-01-27

  ULJO
Fint berörande
2017-01-21

  Blomma-Stjärna VIP
Tänkvärt! Ibland behöver vi träna upp oss lite på impulsivitet, tror jag, för att kunna erbjuda vår empati lätt och kunna ta ett nej ----- tror ändå att din empati kom den unga kvinnan till del, bara för att känslor kan man inte dölja - de syns i blicken!
2017-01-15

    Anneli A
Vad är du rädd för skulle hända om du hade frågat? Tankeväckande detta!
2017-01-14

  Solstrale VIP
Här har du fångat empatiska funderingar, om hur vi ska våga, sedan fullfölja vår gest och ta steget fullt ut, du belyser konsekvensen att ignorera impulsen intuitionen att hjälpa från bådas perspektiv, genom att du beskriver hennes nöd, så ger SU mig som lösare möjlighet till inlevelse och insikt,,, detta är fullkomligt superbt! Riktigt bra!
2017-01-14

  Salvation Pepper
Mycket fin berättelse.
2017-01-13

  Den skrivande tysta
Fint. Det är tanken som räknas,
säger man ibland.
2017-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Bearded Bear
Bearded Bear