Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läste om Stig Dagermans farmor och farfar. Farföräldrarna var de finaste människor han träffat, för trotts deras elände och fattigdom, var de mycket generösa och respekterade varje människa..


farmodern

 

Farmodern

sex veckors klockarskola

det var allt

En av de frikostigaste i bygden

gav åt behövande med respekt 

visade glädje över att de kom just till deras stuga

Under depressionsåren

kunde det komma tre till fyra behövande varje kväll

de gav av sig själva, berättade och log

förgyllde tillvaron

fast skäppan var knapp bjöd hon

Det var inte bara luffarna

hästskojarna och tattarna

även skojarens häst fick en tugga utan farfars vetskap

ty han gillade inte skojare

Hon gick bort av chocken

när maken blivit knivhuggen till döds

Ingen kände hennes religion

men den som såg och visste

sa: Du goda och trogna, gå in i din Herres glädje.

 

©tk.




Fri vers av thyra
Läst 468 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-01-14 15:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra