Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland behöver man säga förlåt...


Bert; "Förlåt alla grannar"

  Del II

 Bert skriver en lapp och sätter upp den på anslagstavlan i porten.

Jag får väl börja med att säga förlåt. Det var inte meningen att det skulle bli en sån där stor fest hos mig efter matchen.
Till alla boende som var uppe under natten och försökte få tyst på oss, vill jag rikta ett stort tack. Vi behövde verkligen få oss en utskällning. Nu vet jag ännu inte vem som krossade flaskan med rödtjut i trappen, men jag tror inte att det var jag. Jag har vissa misstankar om vem den typ var som pissade i barnvagnen nere vid Olssons, och han är nästan lika odräglig som det där pyromanämnet som satte fyr på anslagstavlan. Vad det gäller de två spykakorna på tvåan och fyran, så vet jag vilka som är de skyldiga.

Bara så ni vet, så äger jag visst fler skivor än Metallica Greatest hits. Men någon hade kommit åt repeatknappen, så vi märkte aldrig att det var samma som var på hela natten. Senast ikväll kommer jag troligen ha plockat bort fimparna som olyckligtvis hamnade utanför balkongräcket. De som har sina bilar parkerade på gården och som fått brännmärken i lacken, kan jag tipsa om att lite vaxning brukar hjälpa. Larmet som utlöstes vid fyratiden kom från min brandvarnare. Men det är ju högt i tak, så vi hade inga möbler som räckte så vi kunde komma upp och stänga av oljudet. Dessutom var vi mer angelägna att få bukt med eldsvådan i köket. Det var Bengan, som satte mikron på en halvtimme och la in en påse micropopcorn. Sen glömde han det och somnade ifrån alltihop. I alla fall, det vatten som åkte ut i köket när vi skulle släcka, kan ha skadat bjälklagret ner till Åström, så ni får kolla de närmaste veckorna om ni får fuktgenomslag i taket.

Och nu vet jag att det ska vara lite tystare efter tio på kvällarna. Vi kom ju efter tolv, så jag tänkte inte på att de där reglerna gällde även då. Men nu vet jag. Ni är toppengrannar allihop som var här i natt. Jag ska skärpa mig. Spela lite olika musik nästa gång. Och sen behöver vi ju inte vara trettio personer i min etta. Hälften hade ju varit nog. Nästa fredag vill jag avisera att det kan bli lite fest igen. Det är fotbollslaget med respektive som ska fira att vi avancerat till trean nästa säsong. Hör av er om ni vill nåt då. Eller åk hem till nån släkting eller så.

Hejdå

Din granne Bert  

                                                            @               




Prosa (Kortnovell) av Elina Vacker
Läst 336 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-18 15:07



Bookmark and Share


  erkki
Man ska ge råd. Honnörsordet är konsult. Tala om för andra hur de bäst löser dina problem. Härligt!
2017-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Elina Vacker
Elina Vacker