Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nostalgi


Inte heller du



Inte heller du skulle känna igen vår barndoms trädgård
där solen alltid lyste
efter härligt regn
Gräsmattan grön och välskött
inte nött av ivriga barnafötter
Gungorna på piskställningen är borta
och uthustaket inte så hisnande nära himlen
De små bärbuskarna gömmer inte längre smygande barn
Den gamla trädgårdsgrinden svänger inte äventyrligt
Var är grönsakslandet med de späda morötterna
Där står päronträdet vi klättrade i
med de tillåtna hårda frukterna
Bor det barn här nu
De kanske får leka utanför häcken
Det fick inte vi
som vi längtade ut och bort.




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 283 gånger
Publicerad 2006-05-18 11:42



Bookmark and Share


  Anders P VIP
Barndomsminnen är fantastiska, ibland blir man påmind och plötsligt väcks allt till liv. fantastiskt.
2006-07-10

    Regina E
Härlig nostalgi med bl a uthustaket och trädgårdsgrinden. Fin känsla i hela dikten!
2006-05-19

    Bodil Sandberg
Ja det är en speciell känsla att komma hem...eller dit...där man en gång sprang som barn...det finns ingen känsla som är likvärdig...och även om den gamla trädgårdsgrinden inte svänger lika äventyrligt så finns minnet kvar av den dag när den gjorde det...Underbar poesi!!!!
2006-05-18

  edvin medvind
Verkligen snygg avslutning. Men det är ju så, man längtar alltid efter det man inte har.
2006-05-18

  Ingrid Nilsson
Jättefin! Och den bistra sanningen är ju att vi människor INTE föredrar paradiset.
2006-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors