Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Repris Foto: Eva Hedlund


Kristallgren

 

klamrande på grenar

en och en

i sockervadds snö

 

frostbitna aroniabär

utanför hennes hus

 

         *

 

tanken klamrar sig fast

vid rädslan för upprepning

 

hon söker en vilja

 

sin egen

 

       *

 

snökristallerna

skimrar, skyddar

den nakna grenen

som vilar

 

i väntan på värmen

 

den skall vakna igen

en skimrande morgon

 

klädd med nya

små grönskande blad

och pärlor

av daggdroppskristall

 

         *

 

hon söker inåt

sin vilja

 

öppnar en dörr

mot hans vilja

 

rädslans skuggekon

tonar bort

i spegel ljuset

 

 

© Eva Langrath januari 2010

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 391 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-01-21 16:38



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Fint flöde i denna tänkvärda dikt. En dikt att återkomma till och läsa igen.

2017-01-22

  KYREUS of Sweden
Utan
egentligt
skyddsnät.
2017-01-22

  Bibbi VIP
Så fint alltigenom.
2017-01-21

  ULJO
Fin vinterbild
2017-01-21

  Anya VIP
Texten andas vinter och ett hopp om vår. Tycker särskilt om:
"hon söker en vilja



sin egen"

Jaa är det inte det vi alla söker? I alla fall försöker jag ...lyckas inte alltid men håller på att lära mig.

Ordet skuggekon var bra!

2017-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP