Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någon har öppnat ett fönster

Någon har ett öppnat ett fönster
och lämnat mig här med mig själv

Du såg på gatans kör
och upptäckte glädje och stolthet
Jag på samma kör
och kände spekulation och beräkning
Sedan fanns det bara tystnad mellan dig och mig

Nu finns det inga försvar
Ensam och värdelös är svaret
på alla frågor som går att ställa

Sofia Karlsson sjunger
På en liten syfabrik på landet
det tröstar en smula

Nätverket rämnar
Syrran gör karriär i Stockholm
Brorsan är fångad av ABB
Morsan är nedgrävd i Onsala träsk

Någon har öppnat ett fönster
och lämnar mig här med mig själv




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-01-25 23:55



Bookmark and Share


  Minkki VIP
du skriver lågmält, Sofia Karlssons sång lyfter fram tvesamheten i 'själv är jag här och nån annanstans i nuet och fantasin'
2017-02-01

  Magdalena Eriksson VIP
Ja du men det är värt jobbet att sitta där med sig själv
känna ärlighet göra livet rikt och möjligt... .
gillar upprepet i texten och stycket under här är intressant ... tänker , så typiskt tyst det kan bli när man inte orkar mötas blir fast i tycket-egna upplevelsen om att den egna upplevelsen faktiskt är den rätta...

//Du såg på gatans kör
och upptäckte glädje och stolthet
Jag på samma kör
och kände spekulation och beräkning
Sedan fanns det bara tystnad mellan dig och mig //

2017-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP