Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stillheten


Vaka
över stillheten
som vid någons bädd,

betrakta den,

sätt ut dubbla vakter
mot alla intrång -

För den är din själ,
när den sträcker sig utom dig,
långt bort
som en väg för pilgrimer.

En gång
skall du gå den vägen,

inga starka lyktor,
inga bländande sken,
bara aftonsol och gryningsljus.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 699 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-01-27 12:28



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En vacker dikt
som ger läsaren
lugn och eftertanke
2017-01-28

  ResenärGenomLivet VIP
En mjuk och mycket vacker dikt...
2017-01-28

  walborg
En innerlig dikt med omtänksam bild som förberedelse inför döendet
2017-01-27

  Bo Himmelsbåge
En vacker, stilla och hoppfull dikt...

Tack!
2017-01-27

  Maria Sundelin VIP
Känns fridfull

2017-01-27

  Lena Själsöga Keijser
Tack
2017-01-27

  Minkki VIP
helt enkelt - tack för texten
2017-01-27

  Johan Strömstedt
Om en präst skulle läsa din text en söndag sådär vid 11.30 tiden skulle orden följa med besökarna långt efter det att de passerat kyrkporten. en rätt igenom fin text.
2017-01-27

    Dan Myrbeck
Finstämt fin.
2017-01-27

    ej medlem längre
Så stilla...med allvar...ja alla skall vi gå den vägen, bortom jordens gränser...
2017-01-27

  Gunnel Eriksson VIP
Dikten manar till eftertanke.
2017-01-27

    ej medlem längre
Ord med stor kraft.
2017-01-27

    ej medlem längre
Stillheten vilar i dessa rader
2017-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP