Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En förbannat gammal text skriven någon gång då jag nyss hade läst Vingklippt ängel och tänkte på de människor som lider av självskadebeteenden av olika slag.


Ett vackert djur

Se på min förstörda kropp
se på det jag har blivit nu
en zebra, en fri tiger
en vacker skapelse

Ett snabbt tryck mot pulsådern
sen skulle det vara slut för alltid
hjärnan säger ja
hjärtat säger nej

Vad är lösningen?
vart är frälsningen?
vart är den positiva energin?
vart är den där glädjen som en gång fanns?

En del säger att det går över, det är bara en fas i livet
men det är endast folk som inte förstår som säger så
och vi skulle vilja kunna förklara
men hur ska man förklara något så svårt, något som ingen annan kan förstå?

Svaret kommer aldrig ut ur oss på en gång
vi måste omvandla oss själva innan hjälpen från dom vi älskar mest kommer
våra kroppar förändras från dess mänskliga skepnad
tills vi blir en zebra, en fri tiger

Det är inte oss det är fel på
det är denna avskyvärda världens fel
så som det alltid ha varit
och kommer alltid att bli

Bränner en cigarett mot huden
knytnäveslag mot benen
en vass kniv mot armen
ångestfyllda tankar

Jag önskar att det bara kunde försvinna
det gör du också, min vän
det gör vi allihopa
men det är alltid lättare sagt än gjort

Det sveps ett svart täcke över våra tankar
ångesten tar fart
och känslorna byts ut
tills det bara finns en sak i tankarna
det är svårt att försöka få ut alla tankarna, jag vet
både du och jag – vi allihopa
skulle vilja kunna undgå att genomgå denna förvandling
från människa till en zebra, en fri tiger

Men ingenting är lätt
särskilt inte detta
verkligheten trycker ner oss under ytan
fantasin blir allt mer lockande för varje dag
i fantasin flyr vi bort härifrån
flyttar till en annan verklighet
där våra högsta drömmare blir sanna
en plats långt ifrån den verklige världen

Följ mig på en sista vandring, min vän
ta min hand så flyr vi härifrån
vart vi ska spelar ingen roll
men vi båda vet att om vi bara försvinner härifrån så blir det bättre

Låt oss ta ett sista farväl till denna stad
lämna det farväl som den verkligen förtjänar
ett långfinger
och en uppväxt med hat och ångest

Vi ska ta oss härifrån
jag lovar
sätt det vassa mot huden
och avsluta allting

Du min vän
min älskade
min broder
min syster

En vacker zebra
en fri tiger




Övriga genrer av calle_
Läst 590 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-01-30 05:44



Bookmark and Share


  stenhur VIP
Anar en förbannat symfonisk struktur bakom denna text med dess symmetriska uppbyggnad och starka framåtrörelse. Musikaliskt värre!
2017-08-15
  > Nästa text
< Föregående

calle_
calle_