Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När solen gassar kan man få för sig att våren snart (nåja) är på väg, även om vi bara är en bit in i Februari, och somliga väcks från sin vinterslummer alldeles för tidigt...


Lennart var också vaken

 

 

 

andas in den sköna klara luften
känner solens varma strålar
åh vad skönt den bränner
fäller ut mina antenner
men ser man på
våren är bestämt här
fast det känns lite sisådär

men jag kilar ändå
nerför backen
kanske dags att dra
mitt strå till stacken

men vad skådar mitt
norra öga
här ligger ju drivorna höga
jag ryser i hela kroppen
äsch får väl
dra mig tillbaka till toppen
och krypa ner igen

att bli väckt så här
mitt i vintern
det är ju droppen

- men hallå är det du Lennart
som kommer knatande
okej
dags att du i bromsen drar
som du säkert ser
så ligger den där jävla snön kvar

ha! vilken grej
solens strålar
lurade både dej och mej

- Ja jag såg det uppifrån
så jag tog mina vinterskor på
tänkte att skaren håller nog ändå
vi väger ju ändå bara 
nåt gram eller kanske två

snö är ju spännande vetja
haka på
hjälp mig då

har vi tur så ligger det ett barr ovanpå!




P.G 20170212




Bunden vers (Rim) av Peter G VIP
Läst 603 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-02-12 09:08



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Din text lyser av styrka, kraft och kloka ord . Tack!!!
2017-02-25

  Karina"Kia"
En arbetsmyra ute på lite hal is.. Upptäcka livet med en liten sol ingen vår än men världen är ju lite utslagen/uppånervänd.. Så en liten myrpromenad är ju bara en liten vårupptäckt detalj från Lennart.. Han ville bara testa!

Jag smålog under hela läsningen!
Men så är det nu
Små förändringar som kommer ta stora allvarliga konsekvenser!
Se hur Herr President Trump gör en fjäder till en tupp??!! Vad kommer hända Sverige och våra myror .. Vi kommer bli ett världsligt hot!
2017-02-22

  Ljusletaren
Tala om lurad i februari och inte i april :-)
/kram
2017-02-13

  Marita Ohlquist VIP
Får mig att tänka på myror med vårkänslor!
2017-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP