Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågelbadet



Gråsparvarna som intagit världen
skvätter upprymda i fågelbadet
där också skatorna väter och putsar sina fjädrar

på blygsamt avståndfrån dem
som besitter jorden
studsar mesarna avundsjukt i periferin
sneglar mot det frestande blänket
och låtsas hitta guldkorn i i gräsmattan




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 283 gånger
Publicerad 2006-05-18 23:11



Bookmark and Share


  Cris
Jättefin härlig bild av fåglarna
med lite humor i och mycket glädje
2006-05-22

    Regina E
Jättefina fågelobservationer, så vackert med "frestande blänk" och "guldkornen".
2006-05-19

  Fredrik Stillesjö
Hej Hildegun!

Fågelbadet som en metafor av vårt egen samhälle. Bra, Hildegun! Jag har själv tittat på fågelbord och förundrats. Hälsar Fredrik
2006-05-19

  Anders P VIP
Håller med föregående, men tror att du kunde förtydliga utan att skriva någon på näsan genom lite omstuvning.
förslag:

Gråsparvarna som intagit världen
skvätter upprymda i fågelbadet
där också skatorna väter och putsar sina fjädrar

på blygsamt avståndfrån dem
som besitter jorden
studsar mesarna avundsjukt i periferin
sneglar mot det frestande blänket
och låtsas hitta guldkorn i gräsmattan
2006-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors