Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Boken ENSKEDE AUTARKI tycks fortsätta att bita sig fast och klättra. Ett prosapoetiskt svart sorgedrama där diagnoserna; autism, Schizofreni/psykoser, Amfetamin missbruk utgör bokens grund. Till höst 2017 kan det stå klart att EA används som studiemateria


(1 september- 2014) ur ENSKEDE AUTARKI av Bergström Cerd

utgiven på Styx Förlag


ur dikten: (1 september- 2014)



kul, ni gifter er! Är själv på väg till min begravning, efter den ska jag till en fest där en som jag inte känner har dött, hon är nog blek i hyn: SNOWWHITE showen börjar 23:00
utan vett utan lycka kan medelålders Arne Svensson tycke
känner ett inre lugn en meditation Ett rusande fram bara smock rätt på!!

Barndomens busiga kolsyra sprider sig upp under
skinnet på insidan av min nacke

ska bara prova och se om det känns bättre men jag vill
inte använda SP,s rakblad eller äh jag gör det tänker Luzanna
Hon drar en snabb rispa på översidan av sin högra underarm nära armvecket
aj!
en djupare rispa än menat
blodet rinner på ordentligt
ingen glädje
första gången hon skär sig på detta sättet
en sak är hon fullständigt klar över:
inga jävla tårar eller "åÅåå vad har jag gjort??"
sittandes på toalettlocket stirrandes ut genom ett litet
fönster
blodet sipprar ut från såret blodet droppar ner på golvet
hela högra underarmen med hand är blodig
lugnet kommer lugnet kommer lugnet sköljer sköljer
lugnet ja det sköljer
från toalettfönstret ritar hon ut linjer
tänker sig linjer från sitt huvud, ritar in hela Luleå
drar streck vågrätt och lodrätt
ytorna hittar hon ytor utan kärlek
finns faane mer kärlek i att skära sig
bLod kan vara så vackert
drar en rispa till nära den första rispan
inte lika djupt
stirrar upp i taket
kicken är större än livet
är väl bättre med ett skönt lidande än med ett oskönt
anyway om 30 år är jag inte närvarande på denna planet
alls
en kort skön
historia
flickan som hade det rätt nice men livet blev kort
om 30 år är hon 42
hur faaaan orkar man leva så länge
att nå tjugoårs ålder känns som 18 000 tjatiga ljusår

sluta tänk så djävla mycket
existensiella undringar som kan nås via radion
du är så sjukt autistisk
Hon grannflickan Du vet vem jag talar om?
"Ja hon, hon är knepig."
ett liv en Gemenskap i egna skapade sår
sipprande blod
svårt annars för henne med närhet och gemenskap
hittar liksom inte dit
efter en omplåstring lägger hon sig raklång på sin säng
svävar en aning över sängen
rakblad och blod är tufft
tufft är samma sak som farligt
det kan aldrig kritiseras till töntigt
hur kan handlingar som 98% av landets befolkning är
livrädda för
ses som något fel?





















Fri vers (Fri form) av Bergström Cerd
Läst 1048 gånger
Publicerad 2017-02-05 00:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bergström Cerd
Bergström Cerd