Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DROPPAR AV VATTEN

Ensam i mörker och kyla om natten
En droppe bland tusentals droppar av vatten
Kanske jag fryser till is.
På himlen finns stjärnor så vackra som blänker
Som glittrar och sällsamt drömmar mig skänker
Som förtröstan på nåt vis.
Finns det själar ämnade att vara
som tillsammans är starka och lyser klara
Två själar som blir ett.
Två själar som finns bland alla droppar
Inuti två mänskokroppar
Är tillsammans rätt.

Ack så enkelt men svårt att förstå
Att det i världen bara finns två
gjorda för varann.
Alla andra runt omkring
Betyder sällan någonting
för den som kärlek fann.
För evigt många söker i livet
Det som många tar för givet:
en lycka som består.
Många får stilla nöjas med drömmar
Men kärlek går ej ur tanken förglömma;
lycklig är den som får.

Får vara den glittrande droppen av vatten
Tillsammans med den droppe som lyser upp natten.




Fri vers av Evenstar
Läst 812 gånger
Publicerad 2004-09-27 13:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Evenstar