Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Löv som faller

Trädet tappar lövens prakt
och blir så vintrigt naket
Löv och färg försvinner snabbt
och svindlar över taket
Utan päls och utan kläder
står ett träd i höstens väder
I höstens livliga färg
än en morgon gryr
med kyla genom ben och märg
alltsedan sommarn flyr.
Gräsets glittrande morgonfrost
skuggas av grenar i stormig blåst
Sommar och värme är borta med vinden
Löven som grönskat far förbi kinden
Ty löven faller sakta av
och lägger sig på jordens grav.




Fri vers av Evenstar
Läst 603 gånger
Publicerad 2004-09-27 13:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Evenstar