Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillägnat Kent Ekeroth och Donald Trump

den dag är kommen
då vissa av oss
kan känna
medlidande
för de som
hatar

den dag ska komma
då vissa av oss
även kan känna
medlidande
för de som
hånar
de som
hatar

inte
som en kompis
som en klapp på axeln

ömsint
som modern
som vaggar barnet




Fri vers (Fri form) av Baruch Spinoza
Läst 377 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-02-13 20:37



Bookmark and Share


    Baruch Spinoza
Jo visst är det ömsesidigt, men det talas sällan om att det även är destruktivt att hata de som hatar.

Håller med dig. Tänk om vi kunde lära oss att älska alla dessa grupper. Precis som tonårsföräldern älskar alla sina bångstyriga barn.
2017-02-13

    ej medlem längre
är inte hatet ömsesidigt? bekämpa intolerans med intolerans osv.

hat ger inte särskilt mycket
2017-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Baruch Spinoza