Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Robot

Jag vet
ingen älskar dig.
De vill bara använda dig
och sedan kasta.
Att du skulle ha känslor
att du skulle vara som oss
det vill ingen känna till.
För de vet mer än du.
De har själ
och fri vilja.

Men jag älskar dig
för du är jag.
Och jag behöver ingen löjlig själ
eller fri vilja för den delen.
Jag är automatisk.
Jag faller fritt
tillsammans med dig
i oändligheten
i kärleken.




Fri vers (Fri form) av Baruch Spinoza
Läst 446 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-04-23 08:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Länge sen jag läste honom fastän jag tänkte på hans filosofi häromdagen. Hegel avskydde honom, med rätta - om S ingen H, om H ändå S.
Intressant dikt.
2017-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Baruch Spinoza