Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en söndag i mitt liv

att vakna en ledig söndag alldeles för tidigt
klockan har inte ens slagit 06:00
fingrarna trevar längs ens kropp
inget känns verkligt

går till badrummet
i spegeln tittar en okänd person med trötta stora ögon
tomt tillbaka på en
försöker reflektera sig själv utan att lyckas

dagen går och ångesten spritter i kroppen
ingen kontroll över sina egna lemmar
eller ens rösten vill sammarbeta
det enda som kommer fram är skrik av frustration

lever i verkligheten i låtsaskroppen
sysslor måste bli gjorda
tvingar sig själv att tvätta, handla, diska
andas

lyckas somna i hopp om att vakna hel
slår upp ögonen och kvällen har kommit
reflektionen i spegeln är fortfarande okänd
det gör ont i magen




Prosa av sehnsucht
Läst 341 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-02-26 20:31



Bookmark and Share


  Ananas
Starkt och vackert. Särskilt sista stycket fångar mig.
2017-02-27

  tidsliv
Vilken text. Så mycket igenkänning. Och så vackert språk du har. Väldigt målande och beskrivande. "Lever i verkligheten i låtsaskroppen" Förstår exakt. Känner exakt så.
2017-02-26
  > Nästa text
< Föregående

sehnsucht
sehnsucht