Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SORGSEN ELEGI

Sorgens alla lager
skymmer lyckans horisont
kärleken och friden.... den är mager
när mörker flockas i en front.

Tröstlöst ler sinnet blekt
allvarsamt, håglöst i sin ensamhet
minns de stunder när själen
med den lekt.

Dödens änglar, nu smärtsamt sjunger
av vemod, ängslan, svårmod
hjärtat tåras
trånar, längtar i sin hunger
att på nytt få våras
läkt och helad i sitt blod.




Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-03-02 12:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sorg och smärta, frodas i mörkret
Kärlek och glädje i ljuset.
2017-03-25

  överlevaren VIP
Väldigt vackert ordat, BRA!
2017-03-02

    ej medlem längre
heja gurra! en riktigt rimmig text. för tankarna till runeberg.
2017-03-02

  KattenKin VIP
Vackert om sorg, poesi som passar mig perfekt för tillfället, så denna sparar jag.
2017-03-02

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Ja gunås ! en är väl själv ibland drabbats av svindelkänslor yrsel å fallandesot,men reser mig alltid innan tio för då har systemet öppet.
2017-03-02

  gunnnar nylund VIP
Men herr Doktore, ja tror ni förläst
er å frossat på diagnoser i edra dystra
analyser.
Endorfinerna ler glatt! Lystra till lymfans segerjubel över de sorgliga
bakterierna som förgöres unisont och
samstämmigt.
2017-03-02

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Aaah ! nu förstår jag...de E ju för fasiken "DIKTARSJUKAN !" som ni drabbats av och allt ni säger vänds emot er för ni saknar sjukdomsinsikt den adekvata diagnosen lyder : "Melancholia generalen"
2017-03-02

  gunnnar nylund VIP
Tja, i mellan åt svullnar tungan lite av
"tungsinne" näré blöder lite där i
hjärtats flimrande kamrar.
Kvittrandet där emot består, som en
fågel Fenix ur askan det återuppstår.
2017-03-02

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Är det här ett utslag av "den tungsinte poeten"? som tidigare var som ystert kviddekvittrande fågel,va hände ?
2017-03-02
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP