Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Munbloss, mer vågar jag inte

Jag vill bara få vara jag,
smäkta, fela och leva
som den kvinna jag är

Ta en filosofisk cigg,
andas in lite tobak
blåsa ut beslutsamhet

Existera så jag viker mig
slänga kroppen åt sidan
och låta mitt skratt klinga

Att oavsett halten kaffe eller vin
veta vad som är rätt för mig,
och leva som jag tidigare levt

men när du ser på mig,
synar och vrider och vänder
så är det som att jag inte kan leva,
åtminstone inte på det vis
som alla älskat
att jag förr gjort




Fri vers av Nimbus VIP
Läst 605 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2017-03-20 02:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du skriver bra
2017-04-15

  S.A.I. Steve Lando VIP
Gudinna - lev ut
2017-03-21

  Valter Örn VIP
I den sista versen för du fram något mycket väsentligt. Många människor ska ha synpunkter på andra och begriper
inte att de kan såra och skada. I varje fall är de inte medmänniskor. Om man ska kunna hjälpa en annan människa så måste man verkligen veta hur den människan känner och har det. Sören Kirkegaard har uttryckt det så bra i sin berömda dikt: Till Eftertanke, och som du kan ladda ner på nätet.
2017-03-20

    Nicklas VIP
"så är det som att jag inte kan leva,
åtminstone inte på det vis
som alla älskat
att jag förr gjort"

Frågan är väl om du älskade att leva så som du förr gjort?

Du ska alltid försöka leva ditt liv som Du vill, varesig det är som du levde förr, lever nu eller på något annat sätt.
2017-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Nimbus
Nimbus VIP