Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Hedlund fd.Langrath


En lördag i mars

Den rosa koppen på glasbordet
gåvan till mig
fågelsången, värmen mot ansiktet
årets första balkongfrukost

Runt om dör människor
i krig. attentat, sjukdom, ålderdom, olyckor

Runt om föds
barn varje dag, till nytt liv

 Hon sitter på tåget framför mig grönt hår
svart hatt med spets och rosa rosett
ger order i telefon, till den som ska möta

Det knappas på tangentbord
tittas på skärmar
kolonilotterna börjar befolkas
träden ännu avlövade
det grävs och byggs längs spåret

Nästa Stockholms Östra
byte till buss fyra
avstigning Stadsbiblioteket

Poesimässa 2017
ord som delas. nya möten
böcker i en påse

 Sol och blåst
dansar med varandra
på trottoaren

 Det blå tåget
tar oss hem

© Eva Hedlund fd Langrath 2017




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-03-25 19:28



Bookmark and Share


  Nils-Robert
En iakttagandes dikt om vårens ankomst.
2017-04-07

    ej medlem längre
Ja, visst fasiken är en del mer privilegierade än andra. Så är det onekligen. Så är det.
2017-03-28

  ULJO
Fint
2017-03-27

  Bibbi VIP
Tack för Din fina berättelse.
2017-03-27

  Ronny Berk
smaklig bild och smakfull poesi, ja
2017-03-25

  Minkki VIP
Mitt i eländet gäller det att hitta det sköna - det gör Du här. Haikun på slutet - eller tanka är det ju - ger den tidiga våren i ett nötskal
2017-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP