Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
28/7 2016 vi har precis fått beskedet "max en vecka kvar" så vad säger man?


Pappa dör

Pappa dör
Mer än oss
Före oss
Allt är trasigt

Men han är med en stund till
Jag hörde hans sovande andetag
Tack och lov för andetagen
Tid och andetag som finns

Det är därför det är insidan som räknas
Inget annat spelar någon roll
Panik i själen
Tomma stunder fyllda av sus

Varför? Hur?
Vad händer nu?
Din kropp vill inte mer
Var sitter knappen?

Om jag kunnat hade jag bytt plats med dig
Men det enda jag kan göra är att leva
När du dör





Vila i frid
Älskade pappa
01:12
30/7 - 2016




Fri vers (Fri form) av IsabellaPepp
Läst 251 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-03-26 11:04



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Situationens allvar med lugnet i raderna "Jag hörde hans sovande andetag
Tack och lov för andetagen ", en stark kontrast till "allt är trasigt", en definitiv och stark text.
2017-04-04

  McLashlan
sorgsamheten och vackerheten i ett gemensamt andetag. Det brann till något eller om det brast lite i mig när jag läste " Var sitter knappen? "..
starkt! jag har den bortgångne Olle Ljungströms "Jag och min far" i huvudet genom hela poemet.

2017-03-31

    Andiie
<3
2017-03-30
  > Nästa text
< Föregående

IsabellaPepp
IsabellaPepp