Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äcklet

Det var först när jag drog anuset över huvudet
jag förstod innebörden av begreppet färgfilm
mycket mer än alla flat screens, flatlöss, lcd och
plasma slutna inom ihoptorkad navelludd

"Skit ner dig" väste den hemlige dvärgen
och jag förstod att jag var något på spåren
den rökta koltrasten som utgjorde pålägg
kom verkligen inte alls från Saltå kvarn
men däremot kanske spåret av bröd

gärna det sa jag och svalde en spyfluga
hur var det dom oftast sa på slutet?
"fräsch som en nyponros" kanske?
själv kände jag mig lika fräsch
som ett väl använt trosskydd

men efter några vassa spikar i händerna
lim och trådar genom hud och golv
slickade jag åter lösningens stjärnor
och gled sakta genom rymden

alltid på väg

kanske

var själva lösningen

                      @




Fri vers (Fri form) av Elina Vacker
Läst 331 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-03-27 13:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
finns det nåt sånt som surrealistisk absurdism, kanske ändå...

..inslagen i texten skickar tanken dithän, jag har själv skrivit nåt liknande. det är inte oävet detta stycke. tack.
2017-03-27

  Larz Gustafsson VIP
Och en bok av Sartre
2017-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Elina Vacker
Elina Vacker