Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En världs ände


tanken var inte så dum
om en bättre värld

svingade det skarpa svärdet
lät det vina genom sekler
 
högg det sargade klotet
i två blödande hälfter

den självutnämnt goda
och den påtvingat onda

som en regnskog med brist
på det livgivande syret

vissnade de båda ner
och i det gyllene snittet

började planer att smidas
på en lyckad återförening

                          @


 




Fri vers (Fri form) av Elina Vacker
Läst 274 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-03-27 13:28



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
Den här dikten hade jag missat. Balsam för själen, tack för läsningen, Elina.
2019-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Elina Vacker
Elina Vacker