Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nio månader

Saknar dig
Du har varit borta ett tag nu
Längtans länge
Inuti dig växer något
Och våren börjar komma

I sovrummets mörker härskar ditt illamående
Gulgrått prasslande lakan och demoner
Fönsterrutan suddig bakom koppar och servetter
Smulor
Smärtor

Allting förefaller visset och trasigt
Knastertorra organiska former i det vassa ljuset
Skärpan i din darrande arm
Som sträcker sig efter kex
Skör
Vacker

Målmedvetet färdas vi framåt på ostadiga små ben

Kvistarna på trädet utanför som ännu inte slagit ut,
med knoppar som sväller inflammerat,
Ser inte du

Jag vill bända upp fönstret och visa dig

Tänker att det är inifrån det kommer.
Så är det bara
In under buskarna syns gröna strån och
Jag vet att det kommer att explodera på oss
Och vi kommer att träffas
Rakt i ansiktet
Av liv

Det kommer att bli bra
Sen
Men du vänder dig om
Och
Tiden saktar in
Än är det vinter kvar




Fri vers av Aaxel
Läst 209 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-01 23:25



Bookmark and Share


    kattmystik
det här är så bra! du fångar nåt
2017-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel