Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
maj 2015


En dipp efter lunchen

en dipp efter lunchen och ögon blir olidligt tunga
fläkttrumman susar och viskar mig sakta till sömns
en dipp efter lunchen och snart hör jag änglarna sjunga
jag drömmer och svävar och skrivbord och arbete glöms

en dipp efter lunchen och plikterna faller ur minnet
änglar förför mig och smeker min längtande kropp
en dipp efter lunchen och sångfåglar samlas i sinnet
de kelar och sjunger om kärlek och kättja och hopp

en dipp efter lunchen och lilleman blodfylls och raknar
till minnet av hon som är med mig varenda minut
hon som jag åtrår vid läggdags och nu när jag vaknar
hon som fått ängeln inom mig att fritt sjunga ut
nu glömmer vi lunchen, där ute finns hon, där finns våren
signade ungdom, fastän du är något till åren




Bunden vers (Sonett) av Rafael
Läst 307 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-04-18 20:49



Bookmark and Share


  stenhur VIP
med så eleganta versfötter
blir hon säkert med på dina nötter
2017-04-19

  Salvation Pepper
"nu glömmer vi lunchen, där ute finns hon, där finns våren
signade ungdom, fastän du är något till åren"
Snyggt!
2017-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Rafael