Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
juli 2021


Till sommaren

Du kom som en yrvind och nu är du här
besjungen och hett efterlängtad och kär
med värme och ljus
med gräs och med grus
med blommor och solsken och segel och hav
med allt som det åter blir sommar utav

Du kom som en dans mellan vildvuxna trän
du kom som en fläkt från ett milt Bohuslän
av krabbor och tång
med dragspel och sång
med vandring och cykel och dubbelkajak
med skepparn i fören och morfar längst bak

Du kom som ett löfte som alltid slår in
för nu är du här, ja just nu är du min
med glass i en strut
som snart ska ta slut
och jordgubbar ätas och sillburk bli tom
då smaker av sommaren smeker min gom

Du kom dock med pollen som kittlar min hals
men hellre jag nyser än kom du ej alls
ty sånt får man ta
visst omak går bra
med jämnmod bemöter jag orm och manet
som bägge ges plats hos en sommarpoet

Du kom hit till oss med ditt ljus och din färg
du kom hit med skrik från ett fullt Liseberg
en tid att va' fri
trots all pandemi
till dem för vars blick allt syns märkligt och nytt
och dem som mest minns alla somrar som flytt

Du kom fast jag vet att du en dag ska gå
förstås finns det stunder jag tänker just så
men sjung nu en låt
och hämta din båt
och packa din väska för strand och för bad
och lev för idag och var somrig och glad




Bunden vers av Rafael
Läst 248 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-07-10 15:54



Bookmark and Share


  stenhur VIP
En härligt sjusjungande hyllning till den bästa av årstider. Lätt och lekande ordsmekande som ger glädje!
2021-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Rafael