Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
april 2021


Kom med mig

Kom med mig på promenad
hellre skog än bullrig stad
kanske kust med doft av tång
kan bli kort men kan bli lång

Kom med mig på promenix
smit en stund från hemmafix
snöra skorna, bägge två
och så börjar vi väl gå

Kom med mig på promelur
ut till skogs, en lagom tur
backe upp och backe ner
stegen de blir ständigt fler

Kom med mig du promenör
vandring ger en viss vigör,
vandring som en lätt motion
gående meditation

Kom med mig på promelund
kanske tar du med din hund,
hundens liksom mänskans kropp
lever typ vid vandring opp

Kom med mig ty pandemi
ger oss tid för ströveri,
himlen är vårt enda tak
där vi går i sakta mak

Kom med mig du vandringsvän,
hör hur ekot klingar än
från savannens gamla sång
där vi mänskor gick en gång

Kom med mig, ja kom min bror
i vår själ, vad vi än tror,
längtar vi till öppna fält
vandringsled och natt i tält

Kom med mig du mänskoson
varhelst du än är ifrån
är vi alla barn till dem
som haft slätten som sitt hem

och som vandrat varje dag
till sitt sista andetag,
och som såg när himlen brann
solnedgång på het savann




Bunden vers av Rafael
Läst 163 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-04-26 10:31



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Åh! Älskar denna:-) Med hälsning från en vandringsvän till en annan.
2021-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Rafael