Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagen

då de ljusblåa dimmorna

drog undan sina ridåer

och visade verkligheten

för Folket,

som äntligen tog tillfället

att samlas och stå upp

för gemenskapen och demokratin,

att inte ge efter för

det sjuka, meningslösa dödandet




Prosa av Ingrid Trolle
Läst 506 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-04-09 11:30



Bookmark and Share


  Margareta Wersäll
Så aktuellt - hoppas många förstår att poesin kan ge många aspekter på vårt liv!
2017-04-21

  Lars Hedlin
Mycket bra framfört!
2017-04-16

  Eva Helene VIP
Så sant! Tack för hoppfull text i en mörk tid!
2017-04-11

  Nils-Robert
Bra ord , bra budskap!
2017-04-10

  walborg
Tack för fin formulering av en viktig Dag
2017-04-10

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om kärlekens öppna händer som besegrar hatets knutna nävar!
2017-04-09

    Sefarge VIP
Att komma underfund
med att man kanske
Tagit godhet och hänsyn
För givet!(utan att bry sig
alltför mycket)Bra skrivet!
:)
2017-04-09

    ej medlem längre
Väl skrivet. <3
2017-04-09

  Bo Himmelsbåge
Finstämda, poetiska rader om Dagen, D...
DÅ... Dimmornas Draperi Drogs Dän...
o blottlade den brutala verkligheten för svenska folket...
som vaknade med vrede o sorg...
men också med en kraftfull värme, gemenskap o solidaritet, som visade att våldet INTE ska segra i Sverige och Världen!

Varmt tack!
2017-04-09

  Olof Lagerhorn VIP
Kloka och insiktsfulla ord om att vi vågar stå upp för vårt fria och demokratiska samhälle.
2017-04-09

  Valter Örn VIP
Synd att det ska behöva komma till så drastiska ögonöppnare för att Folket ska vakna upp ur sina ljusblå dimmor !
2017-04-09

  ULJO
Kloka rader du förmedlar. Det finns en godhet i världen om vi tar varandras händer och möter våld med godhet. Ingen människa föds ond utan det är omständigheter som skapat våldet i världen det är dags att sätta stopp för det nu.
2017-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Ingrid Trolle
Ingrid Trolle