Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En slags analys av världen.


Fredens bomb

Vi lever i en tid, då det bombas för fred
Förblindade ställer sig krigare, jämte på led
Hatets låga, matas med bensin
Man efter man, förnekar sin kusin

Med tron om att våld, är något naturligt
Att män saknar simultanförmåga, äro himla turligt
Med en fostran som hävdar att egot ska styra
Att inte säga ifrån, vore att framtiden äventyra

Män måste genast sluta upp med att förstöra
Är du macho? Var då idel öra
Det som redan har skett, går ej att göra annorlunda
Dock, måste den nya, feministiska mannen stunda

Sluta upp med att allt och alla ockupera
Varken land, varken status, varken människa något mera
Det räcker, lägg av, nu är det nog
Så ser vi den dag då patriarkatet avtog




Bunden vers (Rim) av The stuttering poet
Läst 224 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-10 17:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

The stuttering poet
The stuttering poet