Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ifrågasätter nyttan med vind


Vind

Vind, vad är du bra för?
Okej, seglare behöver vind, men båtar kan drivas av annat. Flaggor behöver vind, men USAs flagga på månen kunde stå rakt ut ändå? Och vindkraftverken är ju bra, förnybara källor är bra, men dem låter alldeles för mycket. Det är synd om bönderna!
Nej, jag vet helt seriöst inte..


Jag kan ha fixat och grejat med mitt skägg i 30 minuter, för att sedan knappt ta 30 steg bort från huset innan du brutalt och hänsynslöst får mig att se värre ut än jag tidigare gjort..

Du, du är bra på att förstöra.


2005, uppstod 15 svåra orkaner i den karibiska havsbassängen och som om att inte det vore nog fick Sydostasien glatt ta emot, 46 orkaner, också kallade tyfoner. Jag blir rädd när jag jämför!

I USA, den 3:e augusti 2010 pepprade du staden Les Scotts med hagel stora som volleybollar. Vad var det bra för?

Den 4:e juni 2017 läste jag att du förstört över 1000 tillfälliga hem för flyktingar i Nigeria. Är du inte överdrivet hårdför!?

I Sverige, kallas du för Julstormen 1902, Januaristormen 1954, Oktoberstormen 1967, Allhelgonastormen OCH stormen Ada 1969, Höststormarna 1999, Gudrun 2005, Per 2007 Berit OCH Dagmar 2011, Emil 2012, Simone Hilde Sven OCH Ivar 2013, Svea Egon Gorm Helga OCH Staffan 2015. Visst, fina namn, men jag är inte på humör.


Du dödar.
Du förstör.
Du snor vår kära el och ingenting fungerar i dagens samhälle utan el!!

Vind, låt mitt skägg vara ifred. Och tänk även på resten av jorden när du ändå håller på.




Fri vers (Spoken word/Slam) av The stuttering poet
Läst 556 gånger
Publicerad 2017-06-13 19:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

The stuttering poet
The stuttering poet