Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om stereotypisk manlighet och dejting


Facit

Vad säger facit?
Hur många pling på Facebook innan första dejten?
Med risk för att vara för på, men jag tillhör faktiskt gruppen män
Väntade du dig något annat? Hallå. Du borde haft det på känn
Ehh, sa du nej? Hmpf, då får jag väl fråga imorgon igen

Vad säger facit?
Får du in mina signaler? Funkar din dejtingantänn?
Kom igen..
Jag har en hård kuk. Du kan väl vara min vän?
Jag lovar, du kommer att älska den
Jag blev sexuellt skyldig i Göteborg, så att snorren heter Glenn
Namnet är faktiskt viktigt, vill inte ha en kuk som Ken

Vad säger facit?
Jag är trött på att bara vara din brevvän
Träffa mig idag så lovar jag dig att stötta din kamp som djurvän,, miljövän
För visst är det så att du är helt ensam med de värderingarna? Du är säkert en såndär feminist. Du får ingen kuk, erkänn!
Gaaah. Jag bryr mig inte om din dumma tenta, det enda jag vill höra från dig är "Snälla bli min pojkvän"

Vad säger facit?
Måste pojkar bete sig så här? Kommer det alltid att var så? Ingår detta i en könsroll som är bunden?
Pojkar hör inget, trots öronen
Pojkar ser inget, trots ögonen
Pojkar fattar inget, i huvudet där hjärnan ska bo - där finns nog ingen

Så här i efterhand, så här med facit i hand, hade det nog varit bäst om jag redan från början stack till Mordor och förstörde könsrollsvigselringen
Istället har jag berövats på hela min uppväxt, alla mina vuxna dagar,, är det konstigt att jag idag vet bättre, att jag stöttar feminismen?




Bunden vers (Rim) av The stuttering poet
Läst 406 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-27 12:39



Bookmark and Share


  aol
Bra skrivit här,
2017-10-11
  > Nästa text
< Föregående

The stuttering poet
The stuttering poet