Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök att sammanfatta vad många killar klagar på. Jag får ideligen höra att "feminister gått för långt". Det är svårt att prata med en kille som inte vill lyssna. Så, jag försöker använda mig av deras egna ord. Kanske kan det hjälpa?


Minfältsdansen

En kille som nosar på feminismens hårda fasad
Finner sig ofta, allt annat än glad
Ofta kan en kille känna att det är överdrivet svårt
Att feminismens förkämpar bemöter en för hårt

Många har jag mött, som vittnar om ett ytterst beklämmande dilemma
Det finns många killar som upplever att det upplevda manshatet inte duger till annat än att hämma

Dem tänker:
"Varför slå bort en kille som vill veta mer?
Varför ska det vara så svårt? Vad en kille än gör, felen blir bara fler och fler"

Många killar har jag mött som vittnar om en upplevd minfältsdans
Killar tror att de försöker på riktigt, killar som egentligen aldrig haft en chans
Vad killen inte förstår är att felet är hans
En kille kan kanske tro att problemet ska adresserad till någon annan, men nu vill jag alltså belysa killars överdrivna arrogans

För vad är dessa minor, vilka killar upplever, smäller av ideligen?
Jo de representerar inget annat än killars återkommande snedsteg, varav minorna, för killarna är ofrånkomligen

En bra liknelse för att prata om killars tendens till självgodhet
Är liknelsen mellan en seende myra och en elefant som begränsas av sin totala blindhet
Myran är en kille vars ego knappt finns där
Elefanten är en kille vars ego är så stort att en, bokstavligen, kan röra vid dennes atmosfär

Ju mer en kille hävdar sig, desto större ego en kille har
Ju mer en kille beter sig dåligt, ju mer en kille förkastar jämställdhet
Ju mer en kille kränker, desto mer är minans smäll förutsägbar

Ty en elefant som traskar över ett minfält, är inte lika smidig som en myra
Elefanten får skylla sig själv där den går och tar plats på alla fyra

Minorna representerar alla felsteg en kille kan ta
Att killar dock inte förstår att felen är deras egna är inte så bra

Ofta handlar felen om inlärda beteendemönster
Ofta tror killar att deras pistol är för stor för dennes hölster

Alltså, den dagen killar lär sig att vara myror istället för elefanter
Är det inte enbart risken för smällarna, utan också själva minorna som försvinner allt mer

Är du kille? Håll då flabben. Sluta hävda dig. Sluta ta plats från andra.
Så kan du så småningom, den jämställda vägen, börja vandra




Bunden vers (Rim) av The stuttering poet
Läst 320 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-10 21:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

The stuttering poet
The stuttering poet