Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Räknar du stegen?

"Varför samlar du på stenar i inre jackfickan?"

När mina tankar korsars, tenderar jag att korsa gårdsplaner balanserande på rännstenarna

(Fem centimeter mellan skosulan och avgrunden.)

Fram och tillbaka i varsam takt - hundranittio
innanför skallbenet
(Som att åka berg-o dalbana medan man betraktar omvärlden genom ett kalejdoskop)

"Alla tankar du lagrar behövs du inte spara i högsta upplösningen"

Ja men jag vill krossa illusioner om att massan har olika värden.

"Du känns frånvarande i min närvaro"

Ändå är jag här.
Varje artär
Varje vit blodkropp
Mina tankar genomtränger närvaron.
Men begränsar insikten till din.
Hur ska vi kunna möta varandra så vi förstår,
då vi inte ens kan förstå oss på molekylernas bindning av atomer.

"Jag hamnar någon annanstans."

Tankarna skär in i strukturen av stenar.

"Räknar du alltid stegen där du går?"




Fri vers (Fri form) av Oknytt
Läst 280 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-04-10 23:41



Bookmark and Share


  McLashlan
"Du känns frånvarande i min närvaro
Ändå är jag här. Varje artär, Varje vit blodkropp. Mina tankar genomtränger närvaron. Men begränsar insikten till din.Hur ska vi kunna möta varandra så vi förstår. "

"Tankarna skär in i strukturen av stenar."

En komplex skrivelse med ett högintressant språkbruk. Den här känns så den gör men jag får nog återkomma med ytterligare respons när jag känner att jag kan avläsa det som för stunden undgår mig. En timmes sömn igår natt sätter sina spår.
2017-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Oknytt
Oknytt