Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I en liten kommun

 

Det kommunala sammanträdet hade pågått länge och
och förslagen till, hur man skulle kunna göra den lilla
dammen i parken lite livligare, hade börjat sina, sedan
både ankor, änder, duvor och svanar hade ratats, såsom
varande alldeles för vanliga.

Gamla fröken Bertha, som under alla år, aldrig vågat
yttra sig inför männen, hade nyss läst en kärleksroman,
som försiggick i Italien. Hon samlade sig nu och kröp ur
sitt skal och begärde ordet.

- Man skulle kanske försöka med en gondol, sa hon blygt.

Omedelbart grep den myndige ordföranden efter klubban
och svarade för alla de församlade:

- Ja si, ska vi ha guondål. då ska vi ha tvaå. En hanne och en
  hona!

 




Prosa av Ingrid Trolle
Läst 587 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2017-04-15 11:55



Bookmark and Share


  Ric
Hahaa, tack för skönt skratt :)
2017-04-26

  Linda CH VIP
En språkförbistring åt det positiva hållet. Kul text!
2017-04-25

  Margareta Wersäll
På pricken. Bor i en- ja för all del inte så liten kommun - men känner igen allt - fortsätt så!!



2017-04-21

    Dan Myrbeck
För orden som genom luften
ven e dig
alla tacksamma!
2017-04-20

  ULJO
Trevlig och rolig text
2017-04-17

  RitaBrunner
*skrattar gott*
2017-04-17

  Eva Helene VIP
Åh så gulligt och kul! :) Tack!
2017-04-16

  Lars Hedlin
Gillas mycket!
2017-04-16

  walborg
TAck för härlig skånsk godbit till påsk!
2017-04-15

    ej medlem längre
Helt underbar. <3
2017-04-15

  Bo Himmelsbåge
Självfallet... ska det vara en hanne o en hona i den lilla uppfräschade dammen...
Då kan de simma runt i de ljumma vårkvällarna o sjunga till varandra: "All of me... why don´t you take all of me...!"
Mycket romantiskt! :)

En härlig skånsk anekdot!
2017-04-15

  Chawa VIP
"En hanne och en hona..." :)) Skånsk humor när den är som bäst! Tack för denna lilla anekdot! :)
2017-04-15

    Sefarge VIP
Tidlös
Påskagodis
:)

2017-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Ingrid Trolle
Ingrid Trolle