Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TIDENS BRUTALA STORM

Mina tankar
ringlar sig kilometervis
letande
tidens nya
gryende horisonter.

Som bevis!!
För att överleva
andas jag
likt en förklädd Gud
med själens bräckliga gälar.

En maskerad
där fåfängligheten
vill fångas
i sin bekräftelse
men bara flingor och smulor
krasar under mina fötter.

Hur mycket
jag än växer
på åldrandets scen
är jag bara ett barn
i tidens förgängelse.... ett fängelse.

Nya galler, nya fällor
se upp så du inte faller
in i tidens trasslande garn.
Lilla barn!!

Desperat
vill du fångas
i ömheten och glädjens fryspunkt
för att kunna
syresätta livet.

Men idag
må du penningar betala
för att lyckligt
få marschera
genom denna brutala storm.




Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-04-17 13:41



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Tänkvärt och bra!
/kram
2017-04-18

  KattenKin VIP
Ja..brutalt bra. Bokmärkes!
2017-04-18

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Nykter och delvis brutal poesi utan förbamelse.
2017-04-17
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP