Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till minne av vår sommargranne


Ska det få vara så här



Skall det få vara så här
efter att den vita bilen kom
med ilskna kattögon på taket
Det är något som är
som det inte ska
En katt vill vakna på morgonen
av att spisringarna slamrar
men det finns ingen huggen ved
När en katt vaknar
vill man sträcka först på frambenen
och sedan på bakbenen
Vid dörren ett försiktigt jam
för att få gå ut på vägen
där granhäcken slutar
Den skramliga traktorn kommer inte
och plogar bort snön
när känsliga kattfötter vill ut och gå
så man kan gå före med svansen i vädret
och visa vägen till ladugården
Även om man letar i halmen
finns där inga kor
som kan bjuda på en varm mjölkstråle
Är man katt vill man vila i lugn och ro
vid en västmage på kökssoffan
Det är svårt att gnida sig mot gåben
som har hjul omhring sig
när vi skall gå till lådan
för att hämta viktiga papper
Inga goda små nyfångade abborrar
finns på kvällsfatet att krascha i sig
Ska det få vara så här
När man vill ligga
i mjuka förklädesknät på kvällen
är det inte lätt att spinna
då det droppar våta tårar ner i pälsen
Ska det få vara så här




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 463 gånger
Publicerad 2006-05-22 12:47



Bookmark and Share


  Mandsi
Rakt in i hjärtat.
2006-05-22

  Ingrid Nilsson
Ett mästerverk! Att skriva ur kattens synvinkel,tack!
2006-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors