Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havets färger



Den dagen
jag skulle måla havet
visste jag inte vilken färg jag skulle ta
ovädersgrått
eller medelhavsblått
djup eller yta
solglittrande
mångategult
eller vitt som de speglande molnen
eller regnbågsfärgen
i vattenbubblan på strandstenen
Min kärlek till havet
kunde ej frigöras ur penseln
kunde ej dra mjuka streck
som vattnets eviga rörelse
Bara hjärtat visste
det slog i samma takt som vågen




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 355 gånger
Publicerad 2006-05-22 12:55



Bookmark and Share


  Anders P VIP
Mycket talande bild för våra tillkortakommanden inför att skildra våra upplevelser såväl med färger som med ord.
2006-05-23

  Mandsi
hur grymt bra som helst.
det oändliga i havets väsen är inte något man kan förmedla varken med kamera eller video en del lyckas med penseln men de flesta av oss vet att det är alltför svårt att fånga själen av något så stort.
2006-05-22

  Fredrik Stillesjö
Hej Hildegun!

Havets färger är ständigt i förändring. Svårt att måla, men hjärtat vet. Så sant och fint beskrivet. Hälsar Fredrik
2006-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors