Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DU KAN INTE LITA PÅ LIVET

Akta dig !
Man kan inte
lita på livet !
Det vet ingenting
om dig!

Din resa är rutten!
Varje dag
blir själen
mer sprucken
och vilsen
av alla klösmärken.

Var är vägen ....
kartorna ....
och den rösade leden ....
profeterna siade om ???

Som en Clown
står du i korsvägen
bockar och niger
när dansen går
runt banken och guldvalven.

I bröstet ditt
växer inga blommor mer.
Där har börsmäklare
komponerat
ditt kassaklirr ....
alla snedsteg i livet.

Se,
se så gudarna gråter ....
fyller oceanerna
med blod och tårar.
DE skäms
över våra förblindade hjärtan
som girigt
marknadsanpassats
och förvandlats till plånböcker.

DU KAN INTE LITA PÅ LIVET!!!





Gurra






Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-04-20 16:01



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Jo många märken blir det, det är väl det enda man kan lita på. Bra text med klös.
2017-04-23

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Men nu djeflar i mitt skägg tro ja du håll på bli en sån där tungsint grubblande poet med pessimismen som piska att läxa upp nån alltför optimistisk läsare .själv bruka ja prygla upp dom med lite mörbultarpoesi då å då och avsluta med en sträckbänksläsardialog åtföljd av några välriktade nockoutpamfletter.
2017-04-20
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP