Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjuåringen



Matchen slutade 0-1
Besvikelse och ilskettårar
gömde du i tröjärmen
Jackan och de oknutna springskorna
kom knappast på
innan du for iväg på cykeln
med häftig stegring på bakhjulet

Din veka pojknacke
är rörande böjd
över uppgiften från din nya fröken
och dina metkroksvana fingrar
kramar hårt och ovant
om blyertspennan

Något måste ha hänt
Du glider undan min hand
som vill tröstsmeka din axel

Måste du vara vuxen nu




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 322 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-05-22 15:47



Bookmark and Share


    HiFi
berör hjärtat... har en pojke som det här stämmer på... fast han är 12 år snart
2006-05-23

  Mandsi
oerhört bra skrivet.
Jag antar att just den känslan kommer över alla föräldrar när de ser sina barns första avståndstaganden.

Lycka till!
2006-05-22

  Fredrik Stillesjö
Hej Hildegun!

En fin och rörande berättelse. Jag har varit med om sådant själv. Bra beskrivet. Hälsar Fredrik
2006-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors