Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Josse

För dig skall jag finnas, när du vaknar och när du somnar.
Jag skall ta hand om dig när du en mardröm haft och tårarna bultar bakom ögonlocken.
Jag skall ta hand om dig när livet är på väg utför och en famn som inte dömer behövs. En famn som lyssnar och tröstar.
En hand om håller din, när den ensam är.
En viskning skall räcka, för att jag skall stå utanför din dörr mitt i natten, och ta emot dig när du faller ihop.
Det ska skrattas och gråtas tillsammans, ty annars är vänskapen ej riktig.
Inga tankar eller känslor skall lämnas utanför.

Jag skall gråta av glädje med dig när du håller din förstfödda.
Jag skall gråta av sorg med dig när du saknar.

Och när världen sviker oss, vi i en egen bubbla lever. Bara du och jag.
För kärleken tar aldrig slut.




Fri vers av Emma Fransson Forss
Läst 572 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-04-23 20:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emma Fransson Forss