Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har en vän

Jag har en vän. Som skrev till mig till slut. Vad jag gick och längtade efter en vän. En riktig vän. En riktig vän betyder så ofantligt mycket. Vi tycker om varandra. Till slut fick jag kvitto på det. Vi är som bröder, skrivna i vårt blod. Det låter fjantigt. Vi är samma. Krigare.

Min vän.
Saknad.
Älskad.
Inte bortglömd.
Tårar dig.
Minns oss.
Vi under stjärnhimmelen den där natten i skogen.
Vi diskuterade allt från Hawkings till Newton till favoritfärg.

Du försvann sedan över havet.
Jag fick inte följa med.
Jag kommer senare. Efter. Så fort jag kan så är jag vid din sida min bror, min krigare.
Jag är din vapendragare och jag vill mäkla fred vid din sida.
Pax vobiscum.
Fred.
Shalom. Saalam. Osv.

Vi stred tillsammans.

Du fattas mig.

Min unga Skalle-Per...

Jag är din rövarhövding du min borg.

Jag vill dö i din famn under ökensolen.
Ta mig med, släpa mig dit.
Glöm inte bort mig min vän.
Jag levde här vid din sida. Vi fanns och vi var två vänner.

Tänk att vår vänskap är så stark. Obruten.
Jag har en vän trots allt.
Vad vore livet utan vänner?

Jag vill rida vid din sida igen.
Dricka den kalla ölen och skåla i våra skinande leenden.
Varför njuter jag av ditt sällskap?

Jag vill vara du i dig och ha dig i mig.
Min vän.

Vänskap. Broderskap och ...

Kärlek.

Jag har en vän nu.
En vän som minns mig.

























Fri vers (Prosapoesi) av Soulfulsurfer
Läst 296 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-04-25 14:49



Bookmark and Share


  kriya
Bröderna Lejonhjärta
2017-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Soulfulsurfer
Soulfulsurfer