Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänkte att jag skulle försöka mig på att skriva ett mästerverk. Vad tycker ni om resultatet?


Den perfekta dikten


Börjar med något pretentiöst utan mening
Som att dina ögon gnistrar likt safirer
I ett strålkastarsken på en scen


Måste slänga in en
rad som bryts helt
utan
mening


Om man kastar in exotiska ämnen blir det bra
Som att min själ är gjord av kometstoft
och svävar runt i ett universum av
vulkandiamanter och rubinlava

 

 

 

Långt kursiverat
mellanrum centrerat

 

 

 

Själen är förstås du och du är alltet på jorden
Och himmelen därtill och du färgar själen svart
För det är den mörkaste färgen som finns
Något annat mörkt är en avgrund
Nu fick dikten ett djup


Man får inte rimma för det är old school
Den perfekta dikten är ungdomlig och cool


Avslutas med något
obegripligt


I en solgrön paradisfågel av mörkvit choklad
Finns svaret
På frågan ingen ställt




Fri vers (Fri form) av Nico Zasha Kroik
Läst 397 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-04-28 20:37



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
rimma går alldeles utmärkt ;)
men många dikter skrivs utan mål och mening, man plockar ihop helt obegripliga ord och meningar, inte ens diktaren fattar vad han/hon skriver. :-/
2017-07-12

    ej medlem längre
Hihi, hög igenkänningsfaktor på detta!
2017-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Nico Zasha Kroik
Nico Zasha Kroik