Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som tomtebloss






Kärlek och vänskap
kan vara som tomtebloss

det gnistrar och sprakar
av lust och glädje stor

glöden falnar
lust och glädje försvinner










Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 535 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2017-05-01 11:31



Bookmark and Share


  Margit Grell
Sann betraktelse i livet ibland!
2017-05-03

  Goraxy 89 Orion VIP
Kan vara alltså - Ja. . Om grunden för vänskap, kärlek är mitt bästa, inte nödvändigtvis någon annans - Mitt liv - mina vänner - mitt hem - min make/maka - mitt mitt mitt. .osv !!!
2017-05-03

    ej medlem längre
Så kan det vara ibland, fast är det äkta vänskap och kärlek så brinner en evig låga.
2017-05-03

    Peter Söderqvist
En sorglig betraktelse, men allt har ett slut.
2017-05-03

  walborg
Jag känner inte igen detta hos mig ...
2017-05-02

  Lars Hedlin
JA livet ger och tar
2017-05-02

  Salvation Pepper
Sen tänder man ett nytt! :)
2017-05-02

  Anya VIP
Precis. Så är det....vissa tomtebloss är längre och vissa kortare. Vissa gnistrar än.
2017-05-02

  StinaJ VIP
Bra formulerat om kärlek och att mista någon.
2017-05-02

  Gunnel Eriksson VIP
Ja, ibland häftigt uppblossande.
När det gäller vänskap kan den
vara tålig, barndomsvänner som
träffas hela livet.
2017-05-02

  Nils-Robert
Du träffar verkligen mitt i prick
2017-05-02

  Janina Kaminska
Fint skrivet om kärlek och vänskap.
2017-05-02

    jaybird
Att kemin stämmer mellan två människor har sitt pris. En blixtrande förälskelse övergår till glöd. Gnisttiden är förvånansvärt stabil medan glödtiden varierar.

Tänkvärt formulerat.
2017-05-01

    Birgersdotter VIP
Det gäller att underhålla den!
2017-05-01

  ULJO
Glöden stannar aldrig. I grund och botten finns den alltid den behöver bar få nytt syre i mellanåt
2017-05-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina metaforer om kärlek och vänskap. Ibland pyr elden och tar sig igen.
2017-05-01

  Niliboy
Ja, men det är nog mest i ungdomen. Nu kan man vara mer glädjefull, lust
till glädje å positiva möten med nästan!
2017-05-01

    ej medlem längre
Om det gnistrar och sprakar alltför hett i början så bör man nog dra öronen åt sig!
2017-05-01

  DavidM VIP
Brinntiden varierar ibland. Fint skrivet.
2017-05-01

  Öknens Ros VIP
så kan det stundom vara, man får blåsa liv i brasan igen så den inte slocknar.
2017-05-01

  Rise Little One
Illustrerad text att ta till sig...
2017-05-01

  KattenKin VIP
Visst kan det vara så. Fin metafor. Ibland blossar de upp igen, skönt när de inte förbrukats för alltid.
2017-05-01

    ej medlem längre
I den glöden föds nya gnistor!
2017-05-01

  Maria Sundelin VIP
Det är då man måste hitta det vackra i glödens rester
Kramar
2017-05-01

  M.Eta
Då får man tända på nytt! Fin liknelse!
2017-05-01

  Larz Gustafsson VIP
Illuminationer.
2017-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP