Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

minnen


Minnen
Vita, skira minnen flyga sommarlätta fram
så som moln på azurhimmel,
såsom rosor i min famn
minns jag tider ljusa-lätta
lekfullt skratt i barndomsland
nu är stelnat, allt som klingat
nu finns sot i vita moln.

Ängeln
Ängeln flyger ren och vit
över gröna skogen.
Ingen ser från jordens slit
ingen ser mot skogen.

Ängeln över stadens glam
sakta flyger fram.
Genom sot och dis
syns ej ängeln troligtvis.

Vacker ängel flyger hän
över vida vatten.
Blåa fjärden suckar tungt
uti svarta världen.

Våren
Hör hur våren blommar.
Hör dess speciella ton ur morgongräset.
Se dess nyutslagna prakt, hur de små fjunen
sticker upp små trubbiga ansikten
mot vårhimlen.
Känn dess enorma glädje,
att få vara en del av det ljusgröna -
och yran som väntar


Vinden dallrar i morgonljuset
någon, försöker tränga undan det vackra
som är på väg
Det är de kvarvarande ilningarna
från vinterhalvåret som försöker tränga undan
all denna förväntan.




Fri vers av Gunhild Hernström
Läst 129 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-03 07:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunhild Hernström
Gunhild Hernström