Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Röda segel

 

Hon sömmade

sängens lakan

till röda segel

 

hon reste båtens mast

och riggade

för avfärd

 

hon väntade vinden

väntade stunden

väntade brevet

 

brevet virat

runt  benet

på fågeln från havet

 

 

Och västan kom

Och kvinnan lossade

båtens tamp

 

rodde från kajen

mot växande vågor

från svarta djup

 

hissade seglet

styrde från hamnen

förbi öns klippor

 

mot osynliga utskär

mot fåglarnas land

i stormens öga




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-04 12:49



Bookmark and Share


  Minkki VIP
mycket mod i denna seglats, känsla i orden
2017-05-04

    ej medlem längre
En mycket vacker text med många bottnar. I min tolkning kan den mycket väl handla om döden.
2017-05-04

  lodjuret/seglare VIP
Läst och lagd till mina erfarenheter.
2017-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP