Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människan, en mängdvara

Stereotyper och gråa skaror.
Vi beter oss som om vi skapades i syfte att vara
mängdvaror.

Syntetiska och dyra, börjar vi fila på våra barn
från knappa åldern fyra.
Pekar tydligt ut vem som enligt regeln är tjock och ful.
Serverar ansträngda bilder som medvetet
avslöjar att du alltid har kul.

Där, har vi skapat en befolkning med
trasiga nervbanor.
…Eller om så önskas, ett samhälle med unga självmordsvanor.




Fri vers av Sanna Vaara
Läst 273 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-05-07 18:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sanna Vaara
Sanna Vaara